Skötsel och utbyte av fibermottagaren?

Vem äger fibermottagaren efter installationen? Vem svarar för att byta ut den när den har gjort sitt?

Kommentarer

• Vi på IP-Only äger kundutrustningen och går fibermottagaren sönder utan att du som kund orsakat detta byter vi ut fibermottagaren kostnadsfritt.
    Julia Kundservice
  • Om fibernätet av någon anledning slutar att fungera, vem är ansvarig. Kommer IP-Only att reparera nätet utan kostnad för fastighetsägaren?
    Vad jag förstår är IP-Only ansvarig ända fram till och med installerad kundutrustning i huset.
    Gunnar
    Gunnar Ek
  • Självklart kommer vi laga fiberkabeln om det slutar fungera. Är det du som fastighetsägare som orsakat skadan kan en teknikerkostnad tillkomma.
    Julia Kundservice
  • Vad kostar "teknikerkostnaden"
    Erik
  • Det beror på vad ärendet gäller priset kan vara stor skillnad från fall till fall.
    Julia Kundservice
  • Om det åskar ska strömadaptern kopplas bort från fibermottagaren då? För även om inte fiber leder ström så är det koppar i elledningen. Är fastighetsägaren fri från ansvar vid eventuell skada?
    Robin
  • Har du möjlighet att koppla ur strömmen för att vara på den säkra sidan är det att rekommendera.

Fastighetsägaren är inte fri från ansvar vid eventuell skada, vi står inte för force majure.
    Amanda Kundservice
  • Hej, Telia skickar alltid kostnadsfritt en ny router om den gamla slås ut av åska. Ska kolla med min kommande leverantör vilken policy de har. Men om fibermottagaren skadas av åska? Får vi inte en ny av ip only då?
    Per
  • Vi byter inte ut din fibermottagare kostnadsfritt, det tillkommer en teknikerkostnad som kan tas mot ditt försäkringsbolag.
    Amanda Kundservice
  • Vad kostar en fibermottagare? Teknikerkostnad. Måste en tekniker komma hem och byta ut?
    Per
  • Ca 3000 SEK för byte av fibermottagare och teknikeravgift. Dock kan avgiften variera från fall till fall beroende på vad som behöver göras. Ja, tekniker behöver komma hem till dig och byta.