Såhär kommer du igång med din fiber när installationen är klar.

När du har fått en fibermottagare installerad hemma (även kallad switch och medieomvandlare i branschspråk), och din fiber har blivit driftsatt, så är det dags att komma igång.

Kontrollera att både PWR- och WAN-lampan på din fibermottagare lyser. Om inte PWR lampan lyser, kontrollera så strömsladden är ansluten till ett el-uttag. Om WAN- inte lyser har din fiber inte aktiverats ännu

Aktivera fibern
Koppla nätverkskabeln i ett LAN-uttag och LAN-porten på din dator. När du öppnar webbläsaren kommer du automatiskt till vår beställningsportal där du kan välja tjänster.

Dags att beställa tjänster.
När lamporna WAN och PWR lyser grönt på din fibermottagare är du uppkopplad mot vårt fibernät och kan beställa dina fibertjänster.
  1. Om du har tillgång till internet, öppna webbläsaren på din dator, mobil eller surfplatta. Har du inte tillgång till internet ansluter du en nätverkskabel mellan datorn och fibermottagaren (LAN1). Du ska då automatiskt komma till våran beställningsportal och din adress kommer synas i adressfältet.
  1. Gå till ip-only.se/bestall om du är privatperson eller ip-only.se/foretag/bestall-fiber-och-tjanster om du är företagare.
  1. Fyll i din adress i sökfältet och välj sedan den leverantör och de tjänster som passar ditt hushåll eller företag bäst.
Skulle du inte få upp korrekt adress eller komma till vår installationsportal  kan du höra av dig till våran kundservice för felsökning.

Trådlöst internet
Om du önskar trådlöst internet (Wi-Fi) behöver du en router som kan dela internet från fibermottagaren. Om du inte får en via den tjänsteleverantör du väljer, kan du köpa en från en återförsäljare inom detaljhandeln
Koppla ihop routern och fibermottagaren via uttaget LAN1 (Röd märkning) med en nätverkskabel.