Om fibermottagare

Fibermottagaren från IP Only, den stora vita dosan inomhus är det en router eller vad är det för något? Vi vet inte om vi måste köpa en router till den eller inte för att kunna se på TV etc. Vi har inte behov av trådlös router.

Kommentarer

• I fibermottagaren kan du koppla in nätverkskablar och dra direkt till TV:n och datorn. Har du inget behov av trådlöst internet behöver du inte koppla in en router.
    Amanda Kundservice
  • Vem:
    - äger fibermottagaren efter installation?
    - ska man vända sig till vid ev framtida servicebehov/fel på fibermottagaren?
    - är kravställare/anger prestanda eller funktionskrav om man skulle behöva köpa en ny fibermottagare om den skulle gå sönder i framtiden?
    - finns fibermottagare, vid ev framtida behov, till salu hos er eller annan av era leverantörer om den nuvarande skulle gå sönder?
    Janne
    • Utrustning ägs av IP-Only, framgår i allmänna villkoren 3.e)
    • Uppstår fel på din utrustning kontaktar du din valda tjänsteleverantör för att felanmäla
    • Är felet inte ett handhavandefel kommer vi att ersätta din fibermottagare
    Amanda Kundservice
  • Hej. Önskar lite info om fiberboxen (inne) Jag vet nu den fungerar som switch, samt har 4st lanportar. Ni säger man inte behöver router, såvida man inte vill köra wifi. Med andra ord borde jag kunna administrera fiberboxen från ett webbgränsitt, för att där ställa in alla webb säkerhets inställningar, samt ser jag hemnätverket om jag bara går via trådat  till boxen.
    Lars Wikström
  • Du har ingen möjlighet att administrera något i fiberboxen, fiberboxen agerar som en switch och har inga inställningar du kan komma åt.
    För att ställa in säkerhet, ha brandvägg och liknande råder vi dig att koppla igenom en router.
    Amanda Kundservice
  • Vem har ansvar om åskan gör åverkan på fibermottagaren?
    Leif
  • Det är du som fastighetsägare som har ansvar, du kan ta kostnaden med ditt försäkringsbolag.
    Amanda Kundservice
  • hur mycket ström drar en Fibermottagare?
    joerg
  • Vad betyder symbolen "Exit 1" på fibermottagaren för något? Den är vid lamporna.
    Greger
  • Angående hur mycket ström en fibermottagare drar är enligt våra beräkningar motsvarande med en lågenergilampa.
    Lamija Kundservice
  • Symbolen "Exit 1" som finns på fibermottagaren finns där för att koppla in en extern utrustning, därav förkortningen. Exempelvis kan du koppla in en USB.
    Lamija Kundservice
  • Okej. Vad får man ut av och kan göra genom att exempelvis koppla in en USB i fibermottagaren?
    Greger
  • Hur mycket ström ... Jag tänker använda en UPS. Går det att få ett mera precis svar i Ampere från 230 V. Det står på nätdelen.
    Hans
  • För att t.ex. flasha firmware på plats.
    Julia Kundservice
  • Ja det gör det, 1 ampere.
    Julia Kundservice
  • Det är naturligtvis inte en ampère från 230 volt eftersom det innebure 230 watt. En ampère från nätadaptern ska det vara, vilken väl har en utspänning på tolv volt eller lägre

Jonas Lonnroth
  • Bifogar två filer där alla information kring fibermottagaren finns.
    Julia Kundservice
  • Så UPS ska kunna leverera 12 volt 1 amp.

Händer det ofta att mediakonvertern hänger sig så att den behöver startad om? Om det förekommer kan man behöva starta om genom yttre åtgärd som tidur eller SMS styrning för att upprätthålla kommunikation om man inte är på plats.

Jonas Lönnroth
  • Nej, mediakonvertern ska inte hänga sig det kan absolut hända men det är inte vanligt.