Kan man ha olika leverantörer för TV och internet på samma port?

Jag har förstått att man kan blanda leverantörer fritt.

Men hur är det med portarna på fiberboxen. Kan jag köra Comhem och Bredbandsbolaget via samma port eller måste man köra dem på olika.

Jag frågar då all utrustning (Switch, TV, TiVo mm.) står 20 meter från fiberboxen och jag måste dra en TP kabel hela vägen, drar ogärna två.
Joakim Thornberg Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

• Det stämmer du kan välja vilka leverantörer som finns i vårt nät.

Nej du kan inte använda en LAN port åt både TV och internet.
    Julia
  • Du kan använda en LAN-splitter och köra två LAN i en Cat5 kabel. Kolla Kjell & co.
    Jonas Lönnroth
  • Du kan absolut testa en LAN-splitter men det finns ingen garanti att det kommer att funka och vid en eventuell felsökning kommer den vara det första som behöver plockas bort.

Det finns dock tjänsteleverantörer som erbjuder båda typer av tjänster i samma port, t.ex Com Hem
    Amanda Kundservice
  • Hej Amanda, ge korrekt information. Det fungerar om det är rätt gjort vilket är lätt.

Jag använder en LAN-splitter sedan flera år för att köra TV och internet från olika portar till router respektive digitaltvmottagare genom en Cat5 kabel. Man kollar först utan splitter med enbart internet att det kommer fram till wifi-routern. Sedan byter man till TV porten och testar att det funkar med digitaltvmottagaren. När man nu vet att båda fungerar använder man LAN-splitter i vardera ändan av kabeln.
    Jonas Lönnroth
  • Hej Jonas, det kan absolut vara så att det fungerar bra för dig och för de flesta men som sagt vi har ingen garanti på att det kommer fungera.