Kan man ha olika leverantörer för TV och internet och kan man koppla utrustningen till samma port?

Du kan ha olika leverantörer för TV, telefoni och internet om du vill detta.

Det spelar ingen roll vilken LAN-port du kopplar in din router/TV-box i. Våra fibermottagare har något som heter "free seating" så det har ingen betydelse vilken port du använder till de olika tjänsterna.

Vi rekommenderar i första hand att en LAN-port användas för varje enskild utrustning som kopplas mot fibermottagaren (t.ex. router, TV-box).
Detta är dock upp till varje enskild tjänsteleverantör och hur de väljer att lägga upp sina tjänster om du behöver koppla in två enheter i samma port.

Det finns annars möjlighet att använda en så kallad LAN-splitter om du behöver fler än fyra LAN-portar från fibermottagaren.
Observera att vid en eventuell felsökning kommer denna att behöva kopplas bort.

Finns NAT eller routing funktioner i fibermottagaren?​​​