Jag köpte fastigheten och tidigare markägare har markavtal, vem får ersättningen?

Ersättningen regleras i nästan alla fall till den fastighetsägare som var ägare när grävningen genomfördes, det vill säga att om du köpte fastigheten efter grävningen skedde, så får tidigare fastighetsägaren ersättningen, annars får du den. Det kan dock ske avvikelser, vid speciella överenskommelser. Den tidigare fastighetsägaren bör ha gett dig information gällande markavtalet, där detta i så fall framkommer.