Inkoppling av trådlös router

Kopplar jag in min trådlösa router i fiberdosans LAN1, eller har det ingen betydelse vilken port?

Kommentarer

• Hej Lars-Ove,

Tack för ditt inlägg!

Det spelar ingen roll vilken LAN port du kopplar in din router i.

Ha en fin dag!
    Julia Kundservice
  • Vi ska få ert nätverk installerat i vårt (flerfamiljs)hus nästa år. Fråga om trådlös router: kopplas den in i fiberomvandlaren? Då måste det finnas plats för den.... På väggen? På golvet?
    Hans Sydow
  • Ja, router kopplas in i fibermottagaren. Hur menar du med din andra fråga, utveckla och återkom så hjälper vi dig.
    Julia Kundservice
  • Jag menar: ansluts en router med sladd? Tänker på att det ska finnas plats bredvid mottagaren, troligen fästa routern på väggen?
    Hans Sydow
  • Ja, routern kopplas in med en nätverkskabel. Beroende på hur lång kabel du har så kan du placera routern vart du vill.
    Julia Kundservice
  • Blinkar gult på ena lanporten ska det vara så
    Roger Nordhstaff
  • Det är helt normalt att de blinkar gult på fibermottagaren.
    Julia Kundservice
  • 1. Kan jag använda min tidigare trådlösa router från telia somtrådlös router i det nya nätverket?
    2. Ingår trådlös router från vissa operatörer?
    3. Vad skall jag köpa för router?
    4. Vad kostar en sådan utrustning?
    Dahlgren Bengt
  • 1. Det beror på om routern är operatörslåst till Telia eller inte.
    2. Ja, vissa operatörer skickar med router.
    3. Du kan köpa vilken router du vill från valfri el-varubutik.
    4. Allt från ca 200 SEK och uppåt.