Hur ser installationen ut inomhus?

Hur ser fibermottagaren ut och är det något speciell man behöver tänka på?

IP-Only Kundservice Rapportera olämpligt innehåll
Visa bästa svaret

Kommentarer

• Fibermottagaren placeras vid håltagningen där fibertråden kommer in i fastigheten. Fibermottagaren behöver ett eluttag för att fungera och kommer att sättas upp på väggen med ett fäste (den helvita delen på bilden nedan) där strömkabel och fibertråd kommer att kopplas till dosan.

Mått på fibermottagaren: 210 x 140 x 35

Nedan finner du en bild på hur fibermottagaren ser ut:

Bifogad fil:

Bifogad fil:

IP-Only Kundservice
  • Är det cat 6 internät slad som hänga med vid installation av fibermottagaren?
    Colin L.
  • Det är en Cat 5e nätverkskabel som medföljer
    Amanda Kundservice
  • Kvittar det vilket läge on/off knappen är i? För även om den är i off så lyser lamporna. Samt om man ska ha internet+telefoni går det att välja valfri lan-port då?
    Robert
  • On/Off knappen fyller ingen funktion då vi har en separat strömkälla, alltså strömadaptern.

Våra fibermottagare har free-seating så du kan välja vilken LAN-port du vill.
    Julia
  • Behövs ju inte mer än 5e så det bli ju utmärkt.

I mitt fall har jag fått ett Hexatronic fiberuttag monterat, och en converter separat, hur ser denna converter ut? (abild)
    david
  • Vår fiber converter ser ut som bilden ovan.
    Julia
  • Har färgen på lamporna någon betydelse på fibermotagaren, jag har två Gröna en gul och sedan en grön till.

Leif Wiklund
  • Nej färgen spelar inte någon roll det kan variera.
    Julia
  • Ser kalas ut. Fyra portar att hänga routers på?
    Jenz Kjellberg
  • Det stämmer Jenz!
    Julia
  • Hej !
    Måste man ansluta routers ? Går det inte att ansluta kablar direkt till Data, TV Telefon m.m. från fibermottagaren ?
    Anders Ahlström
  • Hej Anders,

Nej, du behöver inte ha en router utan du kan ansluta kablarna direkt från fibermottagaren till de olika apparaterna. Dock får du inte något trådlöst nätverk från fibermottagaren.
    Lamija
  • HEJ,

IDAG FICK JAG MIN ROUTER OCH TV BOX FRÅN VIASAT, HAR ÄGNAT HELA KVÄLLEN ÅT ATT FÅ IGÅNG NÄTVERKET, WIFI OCH TV, HAR PROVAT FRÅN FIBERBOXEN DIREKT OCH DOM TVÅ INGÅNGARNA I VÄGGDOSAN I VARDAGSRUMMET SOM ÄR KOPPLADE FRÅN FIBERDOSAN. FÅR INGEN INTERNET UPPKOPPLING, HÅLLER PÅ OCH BLIR GALEN. ALLT LYSER SOM DET SKA I FIBER DOSAN SOM BLEV INKOPPLAD I FÖRRA VECKAN.

BOR I *adress borttagen av IP-Only

SER FRAM EMOT ETT SVAR SOM GÖR MIG GLAD IGEN, HAR SAGT UPP TELIAS NÄTVERKS TJÄNSTER, MEN ÄR I DESPERAT BEHOV ATT FÅ DETTA NYA FIBERNÄT IGÅNG NU DÅ JAG JOBBAR MED ORDERHANTERINGAR DAGLIGEN.
    MIKA
  • När jag kikar på din adress så ser jag att du har en aktiv TV-tjänst från Viasat men inget internet. För mer hjälp hänvisar jag dit till Viasat på telefonnummer 0771-52 20 00.
    Lamija