Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur fungerar ROT-avdraget?

Jag skulle vilja nyttja ROT-avdraget, men hur fungerar det?

IP-Only Kundservice Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Om möjlighet till ROT-avdrag finns i ditt område finner du denna information på beställningsformuläret i form av en kryssruta. Vill du utnyttja skattereduktionen kryssar du då i denna ruta. Vi ansöker om ROT-avdrag för arbete av förläggning av fiberkabel på tomt.

  Det är Skatteverket som reglerar rätten till ROT-avdrag och avdraget anpassas efter varje fastighetsägares förutsättningar, bland annat fastighetsägarens möjliga utrymme för ROT-avdrag.
  Hur stort ROT-avdraget kan bli för dig i ditt område finner du i ROT-alternativet på beställningsblanketten.
  Har du angivit att du önskar ROT-avdrag på din beställningsblankett kommer
  IP-Only att ansöka om skattereduktionen (ROT-avdraget) när du har betalat hela fakturan till oss. Vid möjlighet till ROT-avdrag behöver du vara bosatt i Sverige eller betala skatt i Sverige för minst 90 % av din totala inkomst.

  IP-Only ansöker sedan om ROT-avdrag hos Skatteverket för den privatperson som står på beställningen av fiberinstallationen och tillika är ägare av fastigheten. Om Skatteverket ger avslag på ansökan förbehåller IP-Only sig rätten att efterfakturera beloppet i sin helhet.

  Mer information om möjlighet för ROT-avdrag:
  Skatteverket

  Se även:Jag har fått avslag på ROT-avdraget, varför?

  Tina
 • Varför nekar ni vissa områden att få ROT-avdrag? Det är ju inte som så att ni förlorar några pengar på att ge ROT-avdrag. Vore nog bra om ni förklarar varför ni undantar vissa områden.
  Maria
 • Hej Maria,

  I vissa områden finns inte möjlighet att ansöka om ROT-avdrag, detta är på landsbygden i de fallen då vi använder oss av andra bidrag för att kunna genomföra byggnationen och inte heller har möjlighet att garantera att arbetet på tomten görs för hand.

  Eftersom vi inte har gett möjlighet till ROT-avdrag har vi istället valt att ha ett lägre pris i dessa områden, 19900 kronor istället för 21900 eller 22900 kronor.

  Ha en fin dag!
  Amanda Kundservice
 • Hej Amanda
  Det du skriver stämmer ju inte med verkligheten, Jag jobbar själv med ROT , och det är så att alla arbeten som utförs på Tomten är ROT berättigade oavsett om de utförs med maskin eller för hand.  Det är antalet arbetade timmar och arbetskostnaden som är intressant. Och som arbetskostnad räknas allt som inte är hårdvara eller maskinkostnad, dvs även Er vinst räknas som arbetskostnad alltså inte vad Ni tar betalt per timme.

  SÅ 19900 kr är totalkostnaden på Landsbyggden  minus kostnaden för själva fibern minus ev maskinkostnad (diesel )  Jag skulle gissa på att fibern kostar 50 kr metern och ett genomsnittligt avstånd är 30 m från vägen = 1500 kr , maskinkostnad 5000 kr ca(förmodligen i överkant)  skulle ge 13400 kr i arbetskostnad vilket i sin tur skulle ge ett ROT avdrag på 4020 kr

  Peter Sterling
 • Hej Peter,

  Du är välkommen att läsa mer om ROT-avdrag och fiberinstallation på http://www.ip-only.se/privat/rut-och-rot/ där vi svarar på de vanligaste frågorna.

  ROT-avdraget, i de områden de finns möjligt, brukar ligga runt 2000 kronor. Det är arbete utanför och innanför tomt som står med på fakturan.

  Ha en fin dag!
  Amanda Kundservice
 • Länken du hänvisar till fungerar inte när jag provar idag 2017-09-20 kl 13:57.

  Men till frågan varför vissa områden nekas ROT-avdrag från er.
  Ni menar alltså att eftersom ni får andra bidrag från EU så får inte vi privatpersoner ROT-avdrag. Är det så?
  Förtydliga gärna ert svar kring detta här i detta forum istället och hänvisa inte bara till en hemsida (som för tillfället inte fungerar).
  Maria
 • Hej Maria,

  Vad tråkigt att länken inte fungerade. Jag provar att länka den igen här

  Varför erbjuds inte ROT-avdrag för kunder i bidragsområden? 
  Skattereduktionen för RUT och ROT går inte att kombinera med vissa typer av bidrag, såsom Jordbruksverkets stöd för fiberutbyggnad på landsbygden.

  Ha en fin dag!
  Amanda Kundservice
 • jag hade förstått att vi som privatpersoner hade nekats ROT om det var så att VI fick bidrag ... MEN Nu är det ju NI som får bidrag och då kan jag inte förstå varför vi som privatpersoner skulle nekas ROT .
  peter sterling
 • Hej Peter,

  Tyvärr är det så det ser ut och det är inget som vi bestämmer. ROT-avdraget för inte kombineras med andra stöd och bidrag.

  Ha en fin dag!
  Julia Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy