Friläggning av kabeln

Då vi måste gräva runt hela huset så måste vi frilägga kabeln.
Min fråga är hur känslig den är mot att den böjs lite om man flyttar den i sidled.

Krister Bergman Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

• Hej Krister! Fiberkabeln är ganska känslig då fibern inuti kabeln är väldigt tunn, ungefär lika tunn som ett hårstrå. Så det viktiga är att du är försiktig och inte ha sönder kabeln när du flyttar den, men att den böjs lite när du flyttar den sidled är ingen fara. Så länge fibern ligger bra där du flyttat den ska det inte vara några problem. /Matilda
    Matilda
  • Kommer behöva ha den förlagd ett tag då det tar tid att gräva och få allt klart.
    Men tyckte kabeln var så stel så därför jag var fundersam.
    Men är den känslig för väta om den ligger öppet?
    Krister Bergman
  • Nej fibern är inte känslig för fukt då nej ligger skyddad för det i kabeln. Så länge det är markerat vart kabeln ligger förlagd så du inte av misstag kommer åt och skadar den under tiden kan du ta god tid på dig att gräva klart. /Matilda
    Matilda