Fiberbox 12 volt?

Kan jag driva fiberbox med 12 volts batteri?
Stefan Lindskog Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

• Fiberboxen drivs av direktkopplad ström med medföljande adapter och det finns alltså ingen möjlighet att koppla in batterier som reservström.
    Amanda Kundservice
  • -går ju alltid att använda en ups, som kostar under tusenlappen på kjell o compani

torbjörn brändström
  • Självklart går det göra det rent tekniskt, det är inte ens svårt då den boxen faktiskt går på 12v likström. Men gör du något fel så enheten går sönder så får du garanterat stå det själv.

Det enkla säkra sättet är att koppla dina 12v batterier till en omvandlare som ger 240vAC ut och har vanliga kontakter så kan du koppla in nätdelen precis som i ett vanligt vägguttag. Har svårt att se att någon skulle kunna misslyckas med det.

Ett annat alternativ är att koppla 12cDC från dina batterier direkt till fiberboxen men då gäller det veta vad man håller på med. Sannolikt inget realistiskt alternativ eftersom du ställer frågan till att börja med. Säkring och lite annat är att rekommendera.

/Patrick
    Patrick
  • Boxen drivs av en 12v 1a likströmadapter så det är fullt möjligt men osupporterat. har du stor batteribank så kör via en 12v-12v dc-adapter för att skydda mot överspänning vid laddning etc. eller en sinusinverter. eller en fristående mindre ups om det ska vara för reservkraft
    marty
  • Ja det är tekniskt möjligt att använda 12v strömkälla till vår fibermottagare. Dock är adaptern som följer med endast gjort för vanliga ström uttag och om man vill nyttja 12 volt så måste man skaffa en strömadapter som passar i fibermottagarens strömkontakt och den strömkälla du har tänkt att nyttja.